Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Projekat INDUSAC: Poziv za studente i istraživače

U okviru Horizon Europe INDUSAC studenti svih oblasti mogu se pridrižiti međunarodnim timovima od 3 do 6 članova i rješavati stvarne izazove kompanija. Učešće u INDUSAC projektu pruža mogućnost sticanja iskustva rada u kompnijama, jačanja vlastite međunarodne mreže i primanje do 1000 Eura po studentu učesniku.

Trenutno je na platformi INDUSAC objavljeno više od 100 različitih izazova evropskih iz oblasti ekonomije, dizajna, ICT-a, različitih tehničkih oblasti, prirodnih nauka itd.

Zaintersovani studenti treba da

  1. odaberu izazov
  2. registruju se putem https://indusac.innogetcloud.com/request-access-student ,
  3. formiraju ili se pridruže već postojećem timu

- potraže članove timana svom ili nekom drugom fakultetu

- pridruže se Slack zajednici gdje se studenti sa sličnim interesima mogu upoznati (za pristup Slacku, odabere se izazov i klikne se desno dugme [Join the Slack community]; nakon toga pronađe se Slack kanal koji se odnosi na izabrani izazov. Može se izabrati više izazova

4) Nakon formiranja tima(treba provjeriti kriterije za učestvovanje)  treba pripremiti kratko zajedničko motivacijsko pismo i poslati ga kompaniji putem platforme do 30. maja 2024.

5) kada kopanija odobri motivacijsko pismo može se započeti sa rješavanjem izazova vjerovatno krajem juna/početkom jula 2024.

Više informacija o uslovima učestvovanja na https://indusac.eu/ i https://indusac.eu/open-call-for-students-researchers/

INDUSAC tim se može kontaktirati putem maila indusac@ijs.si .

Rok za dostavljanje Motivacionih pisama je 30. maj 2024. godine.

Za sve zaintersovane studente INDUSAC tim organizuje Zoom sesiju u četvrtak 23. maja u 9 sati na sljedećem linku: https://zoom.us/j/9060304106  

INDUSAC je akronim za Horizon Europe projekat pod nazivom The Quick Challenge-Driven, Human-Centred Co-Creation Mechanism for INDUStry-Academia Collaborations

Cilj projekta je razviti i potvrditi najsavremeniji mehanizam saradnje između industrije i akademske zajednice za brzu, izazovno vođenu ko-kreaciju usmjerenu na čovjeka.

Projekt INDUSAC osmišljava najsavremeniji mehanizam za saradnju industrije i akademske zajednice koji se zasnivaju na principima dizajna usmjerenih na čovjeka koji omogućavaju brzu ko-kreaciju projekta. Najmanje 300 međunarodnih projekata zajedničkog stvaranja odabrano je za implementaciju kako bi se osigurala validacija mehanizma. Ovi mikro-projekti koje vode timovi koji se sastoje od studenata, istraživača i osoblja kompanije pokrivaju različite aktivnosti usmjerene na brojne industrijske sektore. Od njih se očekuje da stvore most između biznisa i akademske zajednice.

Projekat INDUSAC fokusira se na četiri oblasti kružnost, opšta održivost, digitalizacija i industrija 4.0

Više oprojektu na https://indusac.eu/