Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Održana Svečana promocija i dodjela diploma za 493 diplomanta na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru

Svečanom promocijom i dodjelom diploma u Sportskoj dvorani Sjeverni logor završen je program obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Na svečanoj ceremoniji uručene su diplome za 493 diplomanta koji su završili studij na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru i to 367 diplomanata na I ciklusu studija i 126 diplomanata na II ciklusu studija. Pored toga, promovisano je i 5 doktora nauka na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

U svečanoj atmosferi prije početka dodjele diploma, studentima se obratila rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović.

„Univerzitet konstantno radi na unapređenju obrazovnog sistema, kroz nove studijske programe, kvalitetan nastavni proces, značajan naučno-istraživački rad, infrastrukturne projekte, te tako stvara osnov za razvoj kompetentnih, ali i motiviranih mladih osoba sposobnih da se prilagode izazovima i potrebama bosanskohercegovačkog tržišta. Od naših diplomanata očekujemo da u budućnosti postanu najbolji i najefikasniji ambasadori i reprezenti našeg Univerziteta, odnosno da kroz buduće poslove i životne angažmane na najbolji način predstavljaju Univerzitet. Svim našim diplomantima koji će kao intelektualna elita biti pokretači i nositelji razvoja bosanskohercegovačkog društva, upućujem iskrene čestitke i želim puno uspjeha u budućem životu i radu“ kazala je rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović.

Diplomantima su se obratili i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona prof. dr. Adnan Velagić, te predsjednik Unije studenata Kenan Begović.

Nakon obraćanja, dekani i voditelji univerzitetskih studija su diplomantima uručili diplome.

Svečanoj promociji i dodjeli diploma prethodile su aktivnosti u okviru programa obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta a to su: Sjećanje na lik i djelo Džemala Bijedića i Midhada Hujdura Hujke uz projekciju filma „Heroj oslobodilačkog rata – Midhad Hujdur Hujka“ autora Seada Kreševljakovića; polaganje cvijeća na spomen-bistu Džemala Bijedića i spomen-ploču Midhada Hujdura Hujke i saboraca, svečano otvaranje Sportske dvorane „Sport i zdravlje“ uz turnir u stonom tenisu, Svečana sjednica Senata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, promocija izdavačke djelatnosti Univerziteta i promocija naučno-istraživačkih i međunarodnih projekata, te promocija doktora nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.