Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

47 godina Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru

Program obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru bit će upriličen u periodu od 12. do 17. februara 2024. godine, te je tim povodom pripremljen kvalitetan i raznovrstan program. Prva u nizu aktivnosti predviđena je za ponedjeljak, 12. februar te je posvećena sjećanju na historijske ličnosti i velikane, Džemala Bijedića i Midhada Hujdura Hujku. S obzirom da Univerzitet nosi naziv po Džemalu Bijediću, a smješten je u Univerzitetskom sportsko-rekreacionom centru „Midhad Hujdur Hujka“ navedenim aktivnostima Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru će odati počast i prisjetiti se značajnih ličnosti i njihove uloge u historiji Bosne i Hercegovine.

U utorak, 13. februara 2024. godine će biti upriličeno svečano i službeno otvaranje Sportske dvorane „Sport i zdravlje“ na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, a povodom otvaranja dvorane u saradnji sa Unijom studenata će biti održan turnir u stolnom tenisu.

Svečana sjednica Senata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru će biti održana u Centru za kulturu Mostar, 14. februara 2024. godine. Tim povodom će Univerzitet ugostiti brojne zvanice iz akademskog i društveno-političkog života, a u okviru Svečane sjednice rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović će dobitnicima uručiti rektorove nagrade i priznanja Univerziteta.

Promocija izdavačke djelatnosti, te naučno-istraživačkih i međunarodnih projekata će biti upriličena u četvrtak, 15. februara, dok je petak predviđen za promociju doktora nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Kao finalna aktivnost kojom će se zaključiti program obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta je Svečana promocija i dodjela diploma koja će biti održana u subotu, 17. februara u Sportskoj dvorani Sjeverni logor.

Više informacija o događajima u okviru obilježavanja 47. godišnjice pogledajte u službenoj agendi, a informacije o održanim događajima pratite na univerzitetskoj web stranici: unmo.ba