Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Poziv za učešće u istraživanju o menstrualnom siromaštvu u BiH

U okviru projekta Menstrualna i rodna akcija (engl. MENstrual and Gender Action-MENGA), TPO Fondacija nastoji zagovarati inicijativu ukidanja poreza na menstrualne proizvode. U prvoj fazi istraživanja pripremljen je online upitnik koji je namijenjen studenticama i nastavnicama sa državnih univerziteta u BiH.  Ovim putem Vas pozivamo da uzmete učešće u istraživanju o menstrualnom siromaštvu u BIH popunjavanjem anketnog upitnika, te da podijelite ovu informaciju sa svojim kolegicama i studenticama. 
Također, u fazi implementacije je i obavljanje intervjua, u okviru istraživanja sa nastavnicama i studenticama, a deteljnije o tome može se pročitati u priloženom dokumentu. 
Istraživanje provode TPO Fondacija i Univerzitetski gender resursni centar Univerziteta u Sarajevu, uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, Austrijske razvojne agencije i Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju kroz projekat Gender Budget Watchdog Network koji implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD). 
Poziv: https://unigerc.unsa.ba/menga-poziv-za-ucesce-u-istrazivanju-o-menstrualnom-siromastvu-u-bih/
Kontakt osoba za više informacija:

Ivana Kulić 
Project Coordinator 
TPO Foundation 
Phone/Fax: + 387 33 66 33 50