Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Razmjena studenata i nastavnog osoblja na Politehničkom Univerzitetu u Ankoni u ljetnom semestru 2022/23

Redovno upisani studenti i stalno uposleni nastavnici Univerziteta mogu da apliciraju za razmjenu na Politehničkom Univerzitetu u Ankoni u sklopu Erasmus+ KA 107 programa.

Oblasti na koje se može nominovati  su ekonomija, mašinstvo, IT, građevina. Kvota za studente je drugog ciklusa  i trećeg ciklusa je 8 (osam). Kvota se za studente drugog ciklusa se odnosi na pete ili završne godine koji žele da odrade istraživanje u jednoj od laboratorija na Politehničkom Univerzitetu u Ankoni ili koji žele da napišu završni rad. Mobilnost studenata drugog i trećeg ciklusa će trajati 90 dana.  Kvota za nastavno osoblje je 8 (osam).

U ovoj mreži iz BiH još učestvuju Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet u Banja Luci.   

Svi zainteresovani studenti i nastavno osoblje koji žele da ostvare razmjenu na Politehničkom Univerzitetu u Ankoni treba da se jave u Kancelariju za međunarodnu saradnju na international@unmo.ba mailom namjere.

Mail namjere za studente uključuje sljedeće dokumente: prijedlog ugovora o učenju potpisan od strane fakultetskog koordinatora, dokaz o znanju engleskog jezika, pismo motivacije (na engleskom jeziku), potvrda o prosjeku, sken pasoša i Europass CV (na engleskom jeziku).

Lista fakultetskih koordinatora Univerziteta je dostupna na: https://iro.unmo.ba/incoming/erasmus-faculty-coordinators/  

Ugovor o učenju dostupan na: https://iro.unmo.ba/dokumenti/ (treći dokument odozgo)

Mail namjere za nastavno osoblje uključuje sljedeće dokumente: plan aktivnosti, pismo motivacije (na engleskom jeziku) dokaz o poznavanju engleskog jezika i Europass CV (na engleskom jeziku).

Korisni linkovi: 

Stranica Univerziteta: www.univpm.it

Stranica Kancelarije za međunarodnu saradnju: https://www.univpm.it/Entra/Internazionale/L/1

Ekonomski fakultet: https://www.econ.univpm.it/?language=en

Fakultet tehničkih nauka: https://www.ingegneria.univpm.it/?language=en

Svi dokumenti se šalju elektronskim putem u PDF formatu do 25.02.2023. godine u 23:59.