Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Besplatno obrazovanje za Lanu Pudar na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru

U okviru obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka održan je Masterclass: Put do izvrsnosti na kojem su učestvovali prof. dr. Damir Đedović i viša asistentica mr. Alena Ćemalović sa Nastavničkog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, te kao specijalna gošća zlatna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar.
„Našoj zlatnoj plivačici Lani Pudar zahvaljujem na dolasku na Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru povodom obilježavanja 46 godina uspješnog rada i djelovanja Univerziteta. Poznavajući izvrsne rezultate naše zlatne plivačice Lane Pudar, u svoje ime i u ime Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru joj upućujem iskrene čestitke. Znamo da je za ostvarivanje velikih rezultata potreban ogroman trud i zalaganje, ali i talenat kojeg Lana ima u izobilju. Obzirom da je Lana ponos našeg grada i naše domovine, menadžment Univerziteta je odlučio da pored umjetničke slike kao uspomene na današnji dan, Lani poklonimo i besplatno obrazovanje na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru na fakultetu ili univerzitetskom studiju na kojem želi da studira“ kazala je rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović.
Prisutnim se obratio i prof. dr. Damir Đedović koji je kazao kako ovaj prostor ima puno talenata, ali da su od početka uvidjeli da je Lana predodređena za uspjeh. Zahvalio se menadžmentu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru na pomoći i podršci.
„Zahvaljujem se rektorici Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Aleni Huseinbegović i dekanu Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekremu Čolakhodžiću na svoj pomoći i podršci. Nastavnički fakultet i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru su dio ovog uspjeha jer bez podrške naše matične kuće ovakav uspjeh bi bio nemoguć.“ kazao je prof. dr. Đedović.
Učesnica Masterclass: Put do izvrsnosti bila je i mr. Alena Ćemalović koja je održala prezentaciju o putu ka uspjehu Lane Pudar od samih početaka pa do danas.
Kao specijalna gošća, Lana Pudar je čestitala 46. godišnjicu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, zahvalila se rektorici na poklonu, a zatim i sama uručila prigodne poklone koje su u ime Univerziteta preuzeli rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović i dekan Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekrem Čolakhodžić.
Obilježavanje 46. godišnjice Univerziteta nastavlja se Šahovskim turnirom koji će biti održan danas (15. februar) sa početkom u 18:00 sati, a programom je predviđena Promocija naučno-istraživačkih i međunarodnih projekata koja će biti održana u četvrtak, 16. februara na Mašinskom fakultetu, zatim Promocija doktora nauka u petak, 17. februara na Fakultetu humanističkih nauka, dok je kao finalna aktivnost biti upriličena Svečana promocija i dodjela diploma u subotu, 18. februara u Sportskoj dvorani Sjeverni logor sa početkom u 11:00 sati.