Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Održana prezentacija pod nazivom „Mogućnosti učešća u COST akcijama“

U organizaciji Kancelarije prorektora za nauku i naučnoistraživački rad Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru u sali za sastanke Mašinskog fakulteta - UNMO održana je prezentacija pod nazivom „Mogućnosti učešća u COST akcijama“. Prezentaciju su vodili prorektor za nauku i naučnoistraživački rad Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru doc. dr. Emir Nezirić i rukovodilac Univerzitetskog informacijskog centra (UnIC) Salko Kovačić.

Prezentaciji su prisustvovali zaposlenici i univerzitetsko osoblje koje je ovom prilikom informisano o samom konceptu COST akcija, o mogućnostima uključenja u aktivnosti postojećih akcija, te kako aplicirati za novu COST akciju. Voditelji prezentacije su također prenijeli svoja iskustva stečena kroz učešće u COST akcijama u prethodnom periodu.

Ovo je prva u nizu aktivnosti koje Kancelarija prorektora za nauku i naučnoistraživački rad planira implementirati u narednom perodu. Plan je periodično kreiranje edukativnih saržaja s ciljem povećanja stepena uključenosti istraživača sa Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru u aktuelne naučno-istraživačke tokove.