Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Najboljim studentima Univerziteta uručene Zlatne plakete Unije studenata

𝗭𝗹𝗮𝘁𝗻𝗲 𝗽𝗹𝗮𝗸𝗲𝘁𝗲 𝗨𝗻𝗶𝗷𝗲 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝗮𝘁𝗮 - nagrađeni najbolji studenti Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru ‼️
U amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka u svečanoj atmosferi upriličena je dodjela Zlatnih plaketa Unije studenata za najbolje studente u akademskoj 2021/2022. godini.
Svečanoj ceremoniji su pored predstavnika Unije studenata i nagrađenih studenata prisustvovali i predstavnici Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru: prorektorica za naučno-nastavna pitanja prof. dr. Azra Špago i prorektorica za finansije prof. dr. Armina Hubana, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Adis Zilić, te dekani fakulteta i voditelji univerzitetskih studija.
Sjednici je prisustvovao i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko – neretvanskog kantona prof. dr. Rašid Hadžović koji se ovom prilikom obratio i čestitao nagrađenim studentima, a od strane predstavnika Unije studenata ministru Hadžoviću je uručena Povelja sa zlatnim grbom kao priznanje za nesebičan doprinos radu i razvoju Unije studenata.
U ime Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru nagrađenim studentima se obratila prorektorica za naučno-nastavna pitanja prof. dr. Azra Špago, te im je čestitala na ostvarenim uspjesima i rezultatima, uz želju da nastave nizati dobre rezultate u nastavku studija na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Također je čestitala Uniji studenata na kvalitetnoj organizaciji ceremonije i na saradnji sa rukovodstvom Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.
Predsjednik Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Kenan Begović uručio je nagrade studentima 8 fakulteta i 5 univerzitetska studija.
Dobitnici Zlatne plakete Unije studenata su: Eminović Lejla, Stranjak Amar, Elezović Merima, Hopić Nihada, Pobrić Osman, Zulum Selma, Ćosić Omer, Grcić Šejla, Graho Nejla, Hećo Lejla, Dlakić Ema, Tanović Jenet i Hebibović Sanida.
Uručene su i zahvalnice fizičkim licima za doprinos i saradnju sa Unijom studenata. Dobitnici zahvalnica su: prof.dr. Ekrem Čolakhodžić, prof.dr. Amra Jašarbegović, prof.dr. Mili Selimotić, prof.dr. Edin Džiho, prof.dr. Edim Šator, Alen Jazvin, Mirza Lalić, Zaim Mehić, Harun Kurtović i Esmin Sabljić.