Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

BRUCOŠKI VODIČ

Poštovani maturanti,

Predstavljamo vam Brucoški vodič Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, javne ustanove sa preko 4.000 studenata i više stotina nastavnika i saradnika.

U februaru ove godine Univerzitet “Džemal Bijedić" je obilježio 44. godinu od svoga osnivanja, što ga čini četvrtim po starosti u Bosni i Hercegovini, a osamnaestim u ex-Jugoslaviji. Univerzitet ima značajnu saradnju i mobilnost (razmjenu) studenata i nastavnika sa velikim brojem univerziteta. U EU je to sa 25 univerziteta u sklopu Erasmus programa i u Republici Turskoj sa 12 univerziteta preko Mevlana programa.

Sa ponosom ističemo da smo uspješno ispunili uslove ponovne akreditacije Univerziteta, čime smo dobili i formalnu potvrdu kvaliteta rada Univerziteta u skladu sa Kriterijumima za akreditaciju visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini i Standardima za osiguranje kvaliteta u Evropskom prostoru visokog obrazovanja.

Značajne napore ulažemo i u razvoj infrastrukture kampusa Univerziteta. Izgradnjom i održavanjem nastojimo da naš Kampus dobije nove sadržaje, prepoznatljiv i znatno Ijepši izgled, po uzoru na moderne evropske univerzitetske kampuse. Stvorili smo i stvaramo potrebne pretpostavke ka daljoj transformaciji u moderan evropski univerzitet.

Poštovani maturanti, danas svjedočite da živimo u vremenu kada nauka podstiče veoma brzi tehnički i tehnološki razvoj, odnosno privredni napredak i poboljšanje standarda, ali s druge strane, u svakom slučaju taj razvoj nije potreban i dovoljan preduslov da nas učini boljim ljudima. Teško je zamisliti život bez knjige.

Zato vam ovom prilikom sugerišemo da nastavite školovanje, postanete bolji ljudi - ugledni građani na ponos svoje porodice i društva, ličnosti sa izraženom empatijom i altruizmom.

Sigurni smo da ćete u okviru bogate ponude studijskih programa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pronaći studijski program po vašoj želji.

Tu smo da gradimo vašu budućnost! Pridružite nam se!