Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content
ICGEB
ICGEB

Arturo Falaschi ICGEB program stipendija

Arturo Falaschi ICGEB program stipendija nudi stipendije naučnicima iz zemalja članica za istraživanje u Trstu, Nju Delhiju ili Kejp Taunu. Bosna i Hercegovina je član ICGEB-a. Program nudi doktorske, postdoktorske i kratkotrajne istraživačke i SMART stipendije.

Program doktorskih studija iz oblasti prirodnih nauka je trogodišnji studij koji uklučuje intenzivan istraživački rad u laboratoriji, učestvovanje na seminarima i komunikacijskom treningu za vrijeme 'Journal Club' sastanka, simpozije i međunarodne sastanke. Rok za apliciranje za stipendije na doktorske studije je 31.03.2019.

Postdoktorski program u oblasti prirodnih nauka je namjenjan za naučnike zaintersovane za posdoktorsko istraživanje u renomiranim institutima. Stipendija uključuje i zdravstveno osiguranje i dodatne koristi. Najuspješniji kandidati će moći aplicirati na istraživačke grantove za finansijku podršku za istraživanje po njihovom povratku na matične institucije. Rok za apliciranje je 31. mart i 30. septembar 2019.

Program kratkotrajnih israživačkih stipendija omogućava pred-doktorske i postdoktorske studije u ICGEB-ovim laboratorijama za financiranje tekućih zajedničkih istraživanja između naučnika iz država članica ICGEB-a i istraživačkih grupa u ICGEB laboratorijama u Trstu, Nju Delhiju, Indiji i Kejp Taunu u cilju olakšavanja pristupa najnovijim istraživačkim tehnikama i jačanja izgradnje kapaciteta.

ICGEB SMART program stipendija promoviše mobilnost istraživača između ICGEB država članica na način da unapređuje razvoj vještina, sticanje specifičnih praktičnih obuka u novim tehnologijama i povećanja bilateralne saradnje u nauci i tehnologiji, i treba da rezultira konkretnim dokazima o jakoj saradnji između dve laboratorije.
Rok za apliciranje na kratkotrajne i SMART stipendije je 31.03.2019. i 30.09.2019.

Lista država članica ICGEB-a: https://www.icgeb.org/member-states.html

Više o programu i načinu apliciranja na https://www.icgeb.org/fellowships.html

Kontakt: Fellowships Unit, ICGEB, Padriciano 99, 34149 Trieste – Italy. Tel: +39-040-375-7382/7347, fax: +39-040-226555,
email: fellowships icgeb.org