Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Saradnja sa Kraljevinom Španijom

U ponedjeljak, 26. 2. 2019. godine u prostorijama Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru potpisan je memorandum o razumijevanju za obezbjeđenje sredstava za lektorat španskog jezika MAEC-AECID (Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación-Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo).

Predstavnici Ambasade Kraljevine Španije u BiH na sastanku bili su počasni konzul u Mostaru Pierino T. Deldum te g. Zlatko Sarić, dok su delegaciju Univerziteta činili rektor, prof. dr. Elvir Zlomušica, prorektorica za međunarodnu saradnju, prof. dr. Maja Kazazić i referentica za međunarodnu saradnju, Mirsada Behram.
 
Zahvaljujući ostvarenom vidu saradnje, na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru u akademskoj 2019./2020. godini studenti/ce će moći pohađati časove španskog jezika kao drugog stranog jezika kod izvornog govornika - lektora iz Španije. Španski jezik će se na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru nuditi kao izborni predmet, a postojat će mogućnost da studenti/ce dobiju međunarodno priznati DELE certifikat o poznavanju španskog jezika.