Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content
Brucoški sat - početak nove akademske godine

Brucoški sat - početak nove akademske godine

1. 10. 2018. godine, već tradicionalno, prvog ponedjeljka u mjesecu oktobru održan je brucoški sat u Sportskoj dvorani u sklopu kampusa Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru. Za oko 700 novih studenata upisanih na prvom ciklusu u akademskoj 2018/19. godini na osam fakulteta i četiri Univerzitetska studija Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, skromnom ceremonijom počela je zvanično nova akademska godina. Brucošima su se predstavili rektor, prorektori, dekani, voditelji studija, generalni sekretar, predsjednik Unije studenata, te predsjednik Studentske organizacije BEST.

Rektor Univerziteta, prof. dr. Elvir Zlomušica 42. generaciji studenata je poželio dobrodošlicu, te im poručio da budu vrijedni i uče, rade, da se trude i postanu bolji ljudi, ugledni građani na ponos svoje porodice i društva. Da iskoriste vrijeme tokom studija da budu dio društva, koje se trudi da živimo pravednije, prospreitetnije, uređenije, ljepše i bolje.

Dobrodošlicu brucošima Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru poželio je i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK dr. sc. Rašid Hadžović, te uputio najsrdačnije čestitke ulaska u akademsku zajednicu, te im poželio uspješan studij, da ne studiraju samo radi profesora ili okoline, nego da studiraju radi sebe, jer će stečeno znanje i praksu prvenstveno koristiti oni sami i profitirati u privatnom i poslovnom životu u budućnosti.

Ispred Unije studenata kao krovnog studentskog tijela Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, studentima se obratio predsjednik Džani Pajić pozdravio ih i čestitao im što su postali članovi naše velike porodice koja se zove Univerzitet „Džemal Bijedić" u Mostaru. Poželio im mnogu uspjeha u studiranju, savjetovao da ne odustaju od svojih snova i obogaćivanju svog znanja.

Enes Alešević, predsjednik Studentske organizacije BEST je također pozdravio brucoše i poželio im dobrodošlicu na Univerzitet „Džemal Bijedić" u Mostaru, predstavio ukratko udruženja, čime se bave, te ih pozvao da se priključe udruženju.

Nakon brucoškog sata, studenti su se uputili na svoje organizacione jedinice, gdje su ih pozdravili dekani, voditelji studija i nastavno osoblje, te im poželili dobrodošlicu.