Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Poziv na radionicu "Inkluzija i zaštita ljudskih prava - pravo na pristup obrazovanju"

Pozivaju se svi zainteresirani zaposlenici iz reda akademskog i administrativnog osoblja Univerziteta "Džemal Bijedić” u Mostaru, te profesori i administrativno osoblje srednjih škola sa područja grada Mostara da uzmu učešće na radionici: "Inkluzija i zaštita ljudskih prava – pravo na pristup obrazovanju” (17. 12. 2018. u 10:00 h na Pravnom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru).

Cilj radionice je da se kroz predstavljanje inkluzivnog obrazovnog modela ukaže na mogućnost proširenja pristupa visokom obrazovanju, te na redefinisanje misije, vizije i vrijednosti obrazovnih institucija u smislu usklađivanja sa osnovnim demokratskim principima. Osim navedenog, ideja je da se kroz prikaz novih metoda učenja i podučavanja, te dijalog i razmjenu iskustava učesnika, između ostalog, ukaže na potencijale i mogućnosti razvoja institucionaliziranih mehanizama podrške, izgradnju kapaciteta odgovornog osoblja univerziteta i srednjih škola za pružanje adekvatne potpore studentima i budućim studentima iz nedovoljno predstavljenih grupa.

Radionica je organizirana u saradnji Univerziteta u Tuzli i Pravnog fakulteta "Džemal Bijedić” u Mostaru, uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.