Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content
STINT - logo
STINT - logo

Održan drugi trening o internacionalizaciji visokoškolskih ustanova u okviru STINT projekta

U okviru međunarodnog projekta „Jačanje internacionalizacije na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini" ( Strenghtening of Internationalization in Bosnia and Herzegovina Higher Education-STINT) na Politehničkom univerzitetu Porto u periodu od 2.4. do 6.4.2017. godine održana je druga radionica o internacionalizaciji visokoškolskih ustanova.

Na radionici su zaposleni Politehničkog univerziteta Porto održali prezentacije na teme: Obezbjeđenje kvaliteta u oblasti internacionalizacije u Portugalu, Internacionalizacija na PU Porto, Međunarodna razmjena studenata i osoblja, Upravljanje projektima, Međunarodni istraživački projekti i mogućnosti finansiranja, te Priznavanje akademskih kvalifikacija i regrutovanje i prijem inostranih studenata.

Koordinator STINT projekta je KU Luven, Belgija, a koordinator aktivnosti partnera iz Bosne i Hercegovine je Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Na ovoj radionici Univerzitet „Džemal Bijedić" u Mostaru su predstavljali prorektorica za međunarodnu saradnju prof. dr. Maja Kazazić i generalni sekretar Sanda Jelin Kajan.

Više detalja o projektu, partnerima i aktivnostima vidjeti na http://stint-project.net/