Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Održan Dan internacionalizacije na UNMO

U četvrtak 27.10. u amfiteatru Mašinskog fakulteta jod 10:00 do 14:00 održan je Dan internacionalizacije na UNMO.

Konferencija povodom potpisivanja ugovora za pr...

Predstavnici Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru: prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr. Rijad Novaković, prorektor za nauku i naučnoistraživački rad doc. dr. Emir Nezirić i generalni sekretar Alim Abazović učesnici su svečane konferencije povodom potpisivanja ugovora koji se odnosi na početak realizacije projekta „Introducing Student Research Mobilities to BiH Unis“ – INSTREAM. Projekat se realizuje u okviru poziva „Facilitation of academic exchange between Higher Education Institutions in Bosnia and Herzegovina“ koji je finansiran od strane EU Delegacije u Bosni i Hercegovini.

Održan naučni skup "Dani porodičnog prava"

Pravni fakultet Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru uz podršku Njemačke fondacije za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ) organizovao je 10. međunarodni naučni skup "Dani porodičnog prava" koji je održan 20. i 21. 10. 2022. godine u hotelu “Bristol”.

Realizovan projekat "Socijalni dan" na Univerzi...

U okviru projekta 𝗦𝗼𝗰𝗶𝗷𝗮𝗹𝗻𝗶 𝗱𝗮𝗻 koji organizuje Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, grupa srednjoškolaca provela je „𝗽𝗿𝘃𝗶 𝗿𝗮𝗱𝗻𝗶 𝗱𝗮𝗻“ na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.